Incendiile de padure au facut ravagii in sudul Peninsulei Peloponez din Grecia, autoritatile de la Atena anuntand, pana luni dimineata un bilant de 63 de morti. Peste 30 de incendii ereau semnalate si luni dimineata. Autoritatile fac cu greu fata din cauza vantului care depaseste 70 de KM pe ora.

Premierul Costas Caramanlis a solicitat sprijin din partea Uniunii Europene, declarand ca tara sa a fost lovita de „o tragedie fara precedent”. „Este zi de doliu de national”, a mai spus Caramanlis pentru AFP.

Autoritatile au evacuat partial localitatea Olimpia si au reusit sa impiedice flacarile sa ajunga la situl istoric unde s-au desfasurat primele Jocuri Olimpice in Grecia Antica. Ruinele antice ale Olimpiei sunt parte a patrimoniului mondial si locul unde arde flacara olimpica.

Europa a reactionat imediat la cererea de ajutor a Greciei, avioane provenind din Franta, Italia si Spania fiind trimise in zonele afectate.

Autoritatile au decretat stare de urgenta pe intreg cuprinsul tarii si a fost declarat doliu national de trei zile in Grecia.

In semn de respect pentru victimele incendiilor, Federatia Elena de Fotbal a anuntat ca startul actualei editii a campionatului va fi amanat cu o saptamana.

Flacarile ameninta vestigiile de la Olympia: