GTS Central Europe (GTS-CE), important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, anunta pentru primul semestru al anului venituri consolidate de Eur 192 mil.

In ciuda puternicei eroziuni a preturilor in segmentul telecomunicatiilor, cifra de afaceri a grupului, calculata dupa deducerea veniturilor din tranzactiile inter-company, se situeaza la acelasi nivel cu cea din perioada similara a anului trecut, informeaza comunicatul de presa al GTS Telecom.

Veniturile operative ale grupului, calculate inaintea deducerii taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) au atins valoarea de Eur 34,5mil, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului 2006.

Potrivit comunicatului, aceasta crestere importanta a veniturilor operative (EBITDA) a fost realizata prin accelerarea afacerilor in toate companiile grupului GTS, din Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

GTS Novera, lider pe piata furnizorilor de servicii de telecomunicatii din Republica Ceha a raportat pentru primul semestru al anului 2007 venituri operative (EBITDA) de Eur 16,3mil, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului trecut, desi veniturile companiei au scazut cu 6%, pana la Eur 101,6mil.

Chiar pe fondul scaderii cifrei de afaceri, cresterea EBITDA se datoreaza integrarii cu succes a operatiunilor companiilor achizitionate pe piata ceha in perioada anterioara. La nivelul grupului scaderea veniturilor din Cehia a fost puternic compensata de cresterile realizate de celelalte companii ale GTS-CE.

In Slovacia, GTS Nextra a raportat pentru primul semestru al anului venituri cumulate de Eur 11,8mil in crestere cu 23% fata de perioada similara a anului trecut, iar veniturile operative (EBITDA) ale companiei au atins valoarea de Eur 3 mil, cu 37% mai mult decat in perioada similara din 2006.

GTS Datanet, subsidiara ungara a grupului si-a mentinut pozitia pe piata de referinta si a raportat venituri totale de Eur 27,5mil, in crestere cu 14% fata de primul semestru al lui 2006.

Investitiile realizate de GTS Datanet pentru furnizarea pe piata locala a serviciilor de comunicatii in banda larga peste circuitele de bucla locala liberalizata (Unbundled Local Loop) au determinat o scadere a EBITDA cu 1% fata de primul semestru din 2006, pana la valoarea de EUR 4,3mil.

Veniturile realizate de GTS Telecom, lider de calitate pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii de date si hosting, au crescut cu 16% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce EBITDA a atins o valoare de Eur 1,6mil, cu 8% mai mult decat in primul semestru din 2006.

GTS Energis si-a conservat pozitia de lider pe piata operatorilor alternativi de telecomunicatii din Polonia si a raportat venituri de Eur 50mil in primul semestru din 2007 si venituri operative (EBITDA) la valoarea de EUR 10,8mil, fata de EUR 9,5mil in semestrul intai al 2006.

“Pe fondul consolidarii cifrei de afaceri a grupului, primul semestru din 2007 a imsemnat pentru GTS-CE, in primul rand, cresterea eficientei masurata prin cresterea cu 20% a veniturilor operative (EBITDA).” A declarat Tam?s Polg?r, CEO al GTS Central Europe.

“In 2007 am continuat strategia de consolidare a pozitiei de lider regional pe piata operatorilor alternativi si de crestere a companiilor din grup. A fost realizat un numar mare de proiecte pentru companii prestigioase cu operatiuni pan-europene si /sau pan-regionale, dar si de solutii avansate dedicate unor operatori de telecomunicatii din regiune.

Enumeram aici, solutia MPLS realizata pentru JYSK, fabricantul danez de mobilier, sau solutia de comunicatii realizata pentru Palace Cinemas Multiplex Movie Operator. In acelasi timp am exploatat si am dezvoltat sinergiile grupului, create prin integrarea operatorilor achizitionati si cresterea interoperabilitatii retelelor nationale. ” a mai declarat Tam?s Polg?r.

"Obiectivul nostru strategic este de dezvoltare a companiei, de crestere a cifrei de afaceri, a eficientei GTS Telecom." A declarat Dan Mihaescu, Country Manager GTS Telecom.

"Iar in atingerea acestor obiective vom continua sa ne concentram pe conservarea pozitiei de lider de calitate, pozitie pe care o ocupam deja de 5 ani, furnizand solutiile de telecomunicatii cu cel mai inald nivel de continuitate si disponibilitate", a mai spus Dan Mihaescu.