Producatorul francez de automobile Renault a semnat un acord cu autoritatile din Maroc privind construirea unei noi fabrici ce va produce automobile sub marcile Renault, Dacia si Nissan. Pana in 2010, productia urmeaza sa ajunga la 400.000 unitati pe an, relateaza NewsIn.

Conform estimarilor, investitia in extinderea capacitatii de productie se va ridica la 600 milioane euro, in prima faza urmand a fi investita suma de 350 milioane euro.

Renault are deja o prezenta importanta in Maroc, unde produce modelul Logan cu pret redus.

Grupul a precizat ca noul proiect va crea aproximativ 6.000 de noi locuri de munca in mod direct si alte 30.000 in mod indirect, devenind astfel unul din principalii angajatori din regiune.

Uzina din Maroc va produce automobile ieftine sub marca Renault/Dacia, precum si automobile de dimensiuni mici sub marca Nissan.

Aproximativ 90% din productie va fi destinata exportului, in timp ce restul automobilelor vor fi vandute pe piata marocana.

Lansat in iulie 2005, Logan a devenit vehiculul cu cele mai mari vanzari in numai sase luni de la lansare in Maroc. In anul 2006, Renault a vandut peste 12.000 de vehicule Logan in Maroc.