Calatoria cu trenul devine pe zi ce trece o veritabila aventura. Peste 20 de trenuri care circulau pe ruta Bucuresti-Constanta au avut duminica intarzieri de cateva ore, dupa ce mai multe cabluri care alimenteaza calea ferata cu energie electrica au fost furate, transmite Realitatea TV.

Zilelele trecute, calatorii au fost revoltati de noul record stabilit de CFR: un drum cu trenul rapid Bucuresti-Constanta a durat 9 ore. Oamenii se plang de conditiile pe care le ofera CFR, in conditiile in care incepand de la 1 septembrie, tarifele de transport pe calea ferata s-au majorat cu 8,1%.

Ultima majorare a avut loc la 1 iunie, cand calatoria cu trenul s-a scumpit cu 7,67%. CFR urmareste ca, pana la sfarsitul anului 2007, pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul din 2006. Compania va opera o noua majorare incepand cu 1 decembrie.

Pataniile celor care circula cu trenul nu se rezuma la situatiile amintite.

In unele trenuri temperatura s-a apropiat zilele trecute de 40 de grade. De exemplu calatorii care au plecat cu Sageata Albastra de la Bucuresti la Sibiu au primit caldura, in loc de aer conditionat.