Cunoscuta trupa de teatru Hans Otto va prezenta la 7 octombrie, in orasul german Postdam, un spectacol dedicat memoriei jurnalistei Anna Politkovskaia, ucisa in aceasta zi din anul trecut. Premiera piesei intitulata “Putin are zi de nastere” va avea loc chiar de ziiua presedintelui rus. Rolul lui Putin va fi interpretat de Andreas Herrmann.

Sunt si alti eroi - printre altele, pe scena apare “bunica Sveta din Beslan”, dar si un acord care joaca rolul fostului cancelar, Gerhard Schroder. Reprezentantii teatrului din Postdam au declarat ca spectatorii vor fi socati.

Piesa ridica tema mortii, vorbeste de regimul politic din Rusia contemporana. Conform scenariului, Schroder il invita pe Putin la aniversarea sa. Anna Politkovskaia participa la discutia celor doi lideri in calitate de inger.

Pe site-ul teatrului scrie: “In reportajele si articolele sale, Anna Politkovskaia, a scris depsre coruptie si despre incalcarea drepturilor omului in tara ei, despre crimele militarilor din Cecenia. A fost considerata o tradatoare si un dusman al poporului rus, dar ea a continuat eroic sa scrie mai departe...”