Calin Popescu Tariceanu nu ii va cere ministrului Justitiei sa-si dea demisia, potrivit declaratiilor pe care le-a facut in timpul unei vizite oficiale la Sofia, citate de NewsIn.

“Ceea ce intampla astazi seamana mai degraba cu o problema de ordin politic in care este implicata, din pacate, o institutie care ar trebui sa stea in afara jocului politic, si ma refer aici, foarte clar, la Parchet. Prin urmare, nu am nici cea mai mica intentie sa-i cer ministrului justitiei sa demisioneze", a afirmat premierul.

Premierul si-a argumentat declaratia sustinand ca fostii ministri Teodor Atanasiu, Codrut Seres si Zsolt Nagy, pentru care, la fel, s-a cerut inceperea urmaririi penale, ar fi fost ulterior gasiti nevinovati.

"Vreau sa trag un semnal de alarma, ca nu este prima oara cand un ministru este pus sub acuzare, ca apoi sa se dovedeasca ca este complet nevinovat /.../ asa incat cred ca ar trebui sa fim mai precauti in a lansa acuzatii care sunt nefondate la adresa unor membri ai Cabinetului, care trebuie sa-si dea demisia ca apoi sa se dovedeasca ca sunt nevinovati", a conchis Tariceanu.