Designerul italian Giorgio Armani a semnat un parteneriat cu grupul Samsung Electronics pentru crearea unui telefon mobil si a unui televizor, precum si a altor electronice. Telefonul Armani-Samsung va fi de dimensiunea unui card de credit, cu o grosime de 10,5 milimetri, au precizat companiile.

Armani, unul dintre cei mai mari designeri italieni, va dezvalui noul model de telefon pe 24 septembrie, cu ocazia lansarii colectiei pentru sezonul de primavara-vara al anului 2008.

El se alatura astfel celorlalti creatori de moda care s-au implicat in piata electronicelor, scrie NewsIn. Designerii Dolce & Gabbana au semnat un acord cu grupul Motorola privind modelul de telefon RAZR, iar Prada a dezvoltat un telefon in cooperare cu firma coreeana LG Electronics.

Armani a precizat ca televizorul cu ecran LCD (cu cristale lichide), pe care in dezvolta impreuna cu Samsung, va fi lansat in ianuarie 2008.

Produsele de lux sunt din ce in ce mai cautate datorita cresterii economice inregistrate in state emergente precum China, India si Rusia.