Compania Arcelor Mittal Krivoi Rog va forma un holding cu Combinatul metalurgic patronat de omul de afaceri Vladimir Boiko. Potrivit informatiilor cotidianului electronic ucrainean Delo, scopul acestei uniuni il constituie participarea la licitatia pentru dreptul de finalizare a lucrarilor de constructie a combinatului minier Krivoi Rog.

Tandemul astfel format va contesta rezultatele concursului desfasurat in vara anului trecut si cistigat de grupul Metallinvest, al lui Aliser Usmanov si de Smart-Grupp, al lui Vadim Novinski, doi oameni de afaceri din Rusia.

La sfirsitul saptaminii trecute, era planificata semnarea unui acord intre acesti doi ultimi parteneri si stat. Dar semnarea a fost anulata pentru ca seful Fondului proprietatii de stat al Ucrainei, Valentina Semeniuk, s-a imbolnavit brusc. Noul concurs va fi organizat dupa alegerile din Ucraina si dupa formarea noului guvern.

“Pina la terminarea alegerilor nu va fi intreprins nici un demers in privinta combinatului de la Krivoi Rog”, au asigurat responsaibli ai Fondului proprietatii. Intre timp, grupul financiar-industrial patronat de miliardarul ucrainean, Rinat Ahmetov, isi va uni activele metalurgice cu intreprinderile miniere si metalurgice ale companiei Smart-holding, condus de Vadim Novinski.

“Vom pune pe picioare un jucator de amploare mondiala, care va deveni una din una din cele mai mari companii metalurgice din lume. Acest lucru va permite o crestere considerabila a competivitatii afacerii noastre si, in acelasi timp, a acestui domeniu de activitate al Ucrainei”, se spune in comunicatul biroului de presa al Smart-holding.