Revansa este cuvantul de ordine pentru duelul din Cupa Davis, intre Romania si Franta. Dupa infrangerea suferita la debutul anului, tricolorii vor avea sansa sa depaseasca Franta in 2008, cand cele doua se vor intalni iar in Grupa Mondiala. Capitanul nejucator al Romaniei, Adrian Marcu a aflat chiar de la Hotnews.ro ca tricolorii vor infrunta Franta.

Reporter: Domnule Marcu sunteti multumit de aceasta tragere la sorti ? Am picat cu Franta.

Adrian Marcu: Am picat cu Franta? Cred ca nu-i rau pana la urma pentru ca avem ocazia sa ne luam revansa. Daca ne uitam la capii de serie, doar Belgia putea fi un adversar mai bun decat Franta, dar am fi jucat in deplasare.

Reporter: Cat de mare va fi acest avantaj, al terenului propriu?

Adrian Marcu: E foarte important intr-o asemenea confruntare. Ai ajutorul publicului, putem alege suprafata de joc, practic acasa toate sunt de partea ta. Mai mult decat atat, lui Andrei ( n.r. Pavel) ii place foarte mult sa joace in Romania si sa mizeze pe atmosfera creata de suporteri.

Reporter: Care credeti ca sunt cei mai periculosi jucatori ai Frantei?

Adrian Marcu: Gasquet si Grosjean raman in continuare foarte puternici. Dar sa nu uitam ca mai sunt si altii. Anul trecut erau 11 francezi in primii 100 din lume. Franta poate face oricand mai multe echipe de Cupa Davis.

Reporter: Ce sanse acordati Romaniei daca ne gandim la intalnirea din februarie cand ne-au invins cu 4 - 1?

Adrian Marcu: E greu sa evaluezi sansele. Franta ramane insa si acum favorita chiar daca joaca in deplasare. Dar noi am fost atunci foarte aproape de o mare surpriza. I-am invins la dublu, iar Pavel era foarte aproape sa-l bata pe Grosjean. Totul depinde de forma de moment a jucatorilor nostri si de rezultatele pe care o sa le obtina in perioada urmatoare. Cred insa in revansa.