Lista candidatilor PSD pentru Parlamentul European accentueza neintelegerile din cadrul formatiunii politice. Europarlamentarul Radu Podgorean a transmis joi o scrisoare catre membrii PSD, in care acuza manifestarile autoritariste ale lui Mircea Geoana, care a decis sa il „stearga” pe Dan Mihalache de pe lista pentru alegerile europarlamentare.

„Reactia domnului Geoana dovedeste ca domnia sa are mai curand manifestari autoritariste de inspiratie satrapica decat aptitudini de lider politic”, se arata in scrisoarea europarlamentarului PSD.

Podgorean isi arata consternarea ca un coleg de partid a fost exclus de pe lista candidatilor pentru PE, ca pedeapsa pentru ca „a cutezat sa isi manifeste public intelegerea pentru gestul meu de a ma retrage de pe respectiva lista”. Europarlamentarul PSD considera ca excesul de autoritarism este mai curand o dovada de slabiciune decat una de putere si intelepciune.

„Prin gestul sau presedintele Mircea Geoana nu a compromis doar imaginea de partid modern pe care dorim sa o dam PSD-ului, in care, spre deosebire de PCR, libertatea de opinie este o valoare aparata, chiar si atunci cand opiniile exprimate sunt critice, ci si imaginea publica a listei noastre de candidati, unde este de presupus ca valoare si experienta politica conteaza mai mult decat o

indoielnica loialitate - a se citi lipsa de curaj al opiniei”, se mai arata in scrisoare.

PSD a depus miercuri la BEC lista pentru europarlamentare, de pe ea lipsind Vasile Puscas, Radu Podgorean si Victor Ponta, care au anuntat ca nu mai intra in cursa. Podgorean i-a trimis lui Geoana o scrisoare de protest fata de locul in care a fost plasat pe lista, sugerandu-i lui Geoana sa se puna pe el in locul sau, pe post de locomotiva electorala.

In apararea lui Podgorean a sarit Dan Mihalache, care a declarat ca pozitionarea actualilor europarlamentari pe locuri neeligibile este "o marlanie" din partea actualei conduceri a partidului. Liderul PSD, Mircea Geoana a sanctionat aceasta atitudine si l-a exclus pe Dan Mihalache de pe lista PSD pentru europarlamentare.