Presedintele clubului de fotbal Unirea Urziceni s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie, relateaza NewsIn. Dupa aproximativ patru ore petrecute la DNA, Mihai Stoica a refuzat sa faca declaratii, nedorind sa spuna nici in ce dosar a fost citat, nici in ce calitate.

Procurorii vizeaza, intr-o ancheta de proportii, toata crema fotbalului intern, urmand sa fie chemati pentru verificari si alti presedinti de club, jucatori si arbitri. DNA verifica acuzatii de dare si luare de mita.

Printre cei ce vor fi chemati la DNA se numara Iuliu Muresan si Arpad Paszkany, Jean Padureanu sau Marin Condescu.

Ancheta procurorilor anticoruptie vizeaza sezonul 2006-2007 din Liga I de fotbal. Cluburile verificate sunt: Dinamo, Steaua, CFR Cluj, Rapid, Poli Timisoara, Gloria Bistrita, Otelul Galati, Unirea Urziceni, Pandurii Tg Jiu, Poli Iasi, FC Vaslui, U Craiova, UTA Arad, Farul Constanta, Ceahlaul, FC Arges, FC National, Jiul Petrosani.

Ancheta care vizeaza coruptia din fotbal este demarata de Sectia I a DNA, sectie coordonata de procurorul sef Lucian Papici.

La inceputul acestei saptamani a fost chemat la sediul DNA si patronul Stelei, Gigi Becali, pentru a da explicatii despre un incident care s-a petrecut in finalul sezonului 2005-2006, cand le-a promis jucatorilor Gloriei Bistrita ca ii va premia cu o suma de bani daca reuseau sa puna in dificulatate contracandidata la titlu a Stelei din acel moment, Rapid.

In urma cu doua zile, directorul general al lui Dinamo, Cristian Borcea, a fost chemat la DNA, pentru a clarifica situatia banilor proveniti din transferurile unor jucatori in strainatate.