Potrivit NewsIn, celebrul bariton a absolvit Academia de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj in 1953 si a primit diploma Conservatorului “C. Porumbescu” din Bucuresti in 1963. In cariera sa a cantat pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Leontyne Price, Birgitt Nilsson sau Arta Florescu.

A fost prim solist al Operei Romane din Cluj intre 1950 si 1958, iar din 1977 a devenit prim solist al Operei Romane din Bucuresti. A fost artist invitat la Opera din Hamburg intre 1968 si 1977, unde i-a avut ca parteneri de scena, printre altii, pe Luciano Pavarotti sau Montserrat Caballe.

A realizat peste 2.000 de spectacole de opera si mai mult de 40 de roluri, dintre care memorabil romane cel al lui Oedip, din opera "Oedip" de George Enescu, pe care l-a interpretat pe scene de la Paris, Atena, Berlin, Sofia, Stockholm, Moscova sau Lausanne.

Ohanesian a fost decorat cu Steaua Romaniei in grad de Comandor, a fost Doctor Honoris Causa al Universitatilor “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, “George Enescu” din Iasi si “Babes-Boyai” din Cluj-Napoca.