Invitat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea Tv) liberalul Bogdan Olteanu a declarat ca PNL poate continua si fara Tariceanu la conducere dar ca o astfel de varianta nu poate fi luata in calcul decat dupa alegeri deoarece programul de guvernare este strans legat de persoana acestuia.

Olteanu nu crede intr-o alianta PNL-PD fiindca astfel nu se va rezolva nimic inlocuindu-se un guvern minoritar cu altul.

Presedintele Camerei deputatilor respinge acuzatiile PSD din motiune si enumera realizarile guverenlor Tariceanu: dublarea pensiilor, inroducerea pensiilor private, dublarea banilor alocati pentru Sanatate, licitatiile pentru medicamente si echipamente medicale care au dus la eliminarea cozilor la farmacii si cele 6 milioane de lei acordate ca subventie pentru agricultura.

Deasemenea Fondul Proprietate urmeaza sa fie listat la Bursa, detinatorii actiunilor putand astfel sa le transforme in bani sau sa le pastreze, a anuntat Olteanu.

Raspunzand acuzatiei ca actualul guvern are un grad zero la absortia fondurilor europene, Olteanu spune ca pana la sfarsitul anului se vor atrage totusi 400 de milioane de euro penru agricultura.

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, liderul PD Radu Berceanu a catalogat o serie din afirmatiile facute de Olteanu ca fiind false.

Astfel, spune Berceanu, PD a votat o buna parte din legi doar fiindca acestea au fost si initiativa ministrilor PD pe cand erau la guvernare, dar majoritatea legilor propuse de PNL nu au mai fost votate. Berceanu a dat exemplu ultima sedinta parlamentara cand din 12 legi organice supuse votului a trecut doar una.

Radu Berceanu spune ca nu se pune problema unei viitoare guvernari PD-PNL-PLD ci ca aceste partide ar urma sa constituie doar miezul unei viitoare guvernari caruia ar putea sa i se adauge UDMR si parlamentarii independenti.

Cea mai buna solutie o reprezinta alegerile anticipate dar in Parlament sunt foarte multe partide si parlamentari care nu vor anticipate si atunci ne vom indrepta spre solutia unui guvern minoritar, a mai declarat Berceanu care mai spune ca daca motiunea PSD nu va trece atunci PNL va creste spectaculos iar PSD va scadea proportional.