Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat luni, dupa sedinta Biroului Politic al PNL, ca e posibil ca alegerile parlamentare sa fie organizate in acelasi timp cu cele locale, in luna iunie a anului viitor. Tariceanu nu a exclus ca alesii locali si parlamentari sa fie desemnati in urma unor scrutine uninominale, dar spune ca parlamentarii saboteaza proiectul aflat in dezbatere.

Tariceanu a afirmat ca Guvernul si-ar putea asuma responsabilitatea pentru un proiect de lege in acest sens, dar ca prefera ca schimbarea sistemului electoral sa se faca prin Parlament, avand acceptul tuturor partidelor politice.

"Avand in vedere importanta legii, cred ca este util sa avem o dezbatere pentru a hotari impreuna cu partidele parlamentare care este sistemul de vot pe care sa mergem", a precizat premierul, care crede insa ca parlamentarii saboteaza proiectul, deoarece insista sa invarta dezbaterile in jurul unor chestiuni adminsitrative.

"Inainte de orice, ar trebui proiectul politic aprobat, proiectul de lege care contine deciziile majore, care au componenta politica. La sfarsit putem sa convenim din punct de vedere administrativ cum facem aceste decupaje ca toate zonele din tara sa aiba reprezentare cat mai buna la nivelul Parlamentului", a mai declarat Tariceanu.