Grupul Intact pregateste un cotidian de afaceri pe care ar dori sa il lanseze cat mai rapid, potrivit unor angajati ai grupului. Acestia au precizat ca planurile de lansare sunt inca in faza incipienta, dar ar exista speranta ca ziarul sa fie lansat in termen de cateva luni, probabil chiar inainte de sfarsitul anului.

In acest sens au inceput deja tatonari in randul jurnalistilor din domeniul economic.

Iann scrie pe blogul sau ca supervizarea editoriala a proiectului ar urma sa fie asigurata de Gabriela Vranceanu Firea.

Acelasi blogger precizeaza ca Intact va reveni, anul acesta, pe piata de reviste glossy feminine cu o editie romaneasca a unei reviste britanice, EVE. Aceasta va completa divizia de reviste de profil a Intact, ce cuprinde saptamanalul mass-market Felicia.

Contactati de HotNews.ro, mai multi manageri din cadrul grupului Intact au refuzat sa confirme sau sa infirme existenta unui proiect de cotidian economic.

O asemenea publicatie a grupului detinut de familia Voiculescu ar intra pe o felie de piata deja aglomerata, dar care este dominata de Ziarul Financiar, editat de Publimedia, si pe care a intrat anul acesta si Business Standard, apartinand grupului Realitatea-Catavencu.

Potrivit ultimelor date BRAT, Ziarul Financiar a avut in medie 22.337 copii difuzate zilnic, in iunie a.c.. Lansat in mai 2007, Business Standard nu are inca cifre oficiale de difuzare.

Grupul Intact mai este prezent in media de business prin saptamanalul Saptamana Financiara, editat de compania Saptamana Financiara SRL. La randul sau, Realitatea-Catavencu detine saptamanalul Money Express si alte publicatii de profil, iar in portofoliul Publimedia figureaza revista Business Magazin. Pe acelasi segment, grupul elvetian Ringier detine Capital.