Bursa de Valori din Varsovia a devenit unul dintre actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS), dupa ce a achizitionat un pachet de 1,8 la suta din totalul actiunilor, a anuntat BMFMS, citata de Newsin.

Achizitionarea s-a produs in timpul operatiunii de majorare de capital social, iar Bursa din Varsovia a cumparat 586 actiuni la un pret de 1.600 lei/actiune. Valoarea totala a tranzactiei a fost de 937.600 lei (281.000 de euro).

"Bursa de Valori din Varsovia considera piata de capital romaneasca una din principalele piete din Europa Centrala si de Est si intentioneaza sa dezvolte proiecte comune pe termen lung, cu beneficii pentru ambele parti", a declarat directorul bursei poloneze, Ludwik Sobolewski, citat de Newsin.

Presedintele BMFMS, Teodor Ancuta, a afirmat si el ca bursa din Sibiu a gasit un partener de calibru cu care va demara o serie de proiecte de anvergura prin care sa valorifice imensul potential de dezvoltare al pietei bursiere din Romania si prin care sa ofere investitorilor romani posibilitatea de a tranzactiona pe piata de capital din Polonia.

De asemenea, in urma majorarii de capital, in actionariatul BMFMS au mai intrat banca americana de investitii Morgan Stanley si societatea de administrare a investitiilor romano-americana SIRA.