8.000 de militari ai armatei romane si 1.400 de mijloace de transport - nave, avioane, elicoptere, blindate, autospeciale - participa, miercuri, la cel mai amplu exercitiu organizat in acest an de catre Ministerul Apararii Nationale, in conformitate cu standardele NATO.

Actiunea se desfasoara simultan in trei poligoane militare: la Cincu, in judetul Brasov, la Capu Midia, in judetul Constanta si la Smardan, judetul Galati. La exercitiul de la Cincu asista si presedintele Traian Basescu. Seful statului a asistat timp de aproape doua ore la desfasurarea exercitiului, apreciind la final ca operatiunile au perfecte.

Seful statului a adaugat, totodata, ca aceasta actiune dovedeste progresele facute de Romania ca stat membru al Aliantei Nord-Atlantice.

Potrivit Radio Romania Actualitati, receptionat de Rador, acest exercitiu este dedicat Zilei Armatei si prezinta capacitatea de manevra si de foc a unitatilor operationalizate de la nivelul fortelor terestre, aeriene si navale.

De asemenea, actiunea vizeaza antrenarea simultana a structurilor de conducere, executie la nivel strategic, operativ si tactic pentru rezolvarea unei game de misiuni in baza unui scenariu fictiv, fara implicatii politice.