Aproximativ 100 de tigani, originari din Romania, intre care numerosi copii, au fost expulzati, miercuri dimineata dintr-o tabara instalata in regiunea Parisului, fiind repatriati in Romania - transmite France Presse.

Autoritatile locale au dat asigurari ca cele trei autocare de la intrarea taberei din Bessancourt, suburbie nordica a Parisului, urmeaza "sa repatrieze in baza unei reveniri voluntare a familiilor in Romania".

In septembrie, masuri de expulzare au fost luate de autoritatile din departamentul Val d'Oise impotriva majoritatii ocupantilor a patru tabere de romi, dintre care la Bessancourt, unde traiesc 500 de persoane. Miercurea trecuta, 72 de tigani romani, inclusiv 22 de copii, au fost expulzati in aceleasi conditii tot din regiunea Parisului.

De altfel, in urma cu cateva luni, ministrul francez al migratiei, Brice Hortefeux, a declarat ca expulzarile de romani si bulgari au reprezentat o treime din cele 24 mii de expulzari de straini efectuate de autoritatile franceze, in anul 2006.