Partidul Liberal Democrat a finalizat, vineri, textul motiunii de cenzura "Guvernul Tariceanu, un guvern corupt, incompetent si abuziv".

Vicepresedintele PLD, Valeriu Stoica, a declarat, pentru HotNews.ro, ca motiunea de cenzura este structurata pe 3 capitole: "Guvernul Tariceanu II, un guvern corupt", "Guvernul Tariceanu II, un guvern incompetent" si "Guvernul Tariceanu II, un guvern al abuzurilor de putere".

Textul motiunii de cenzura va fi trimis, vineri, si Partidului Democrat.

Potrivit textului motiunii, care cuprinde aproximativ 30 de pagini, Cabinetul Tariceanu II ar fi reusit, in cele 6 luni de cand a fost instalat, "performante neegalate de niciunul dintre guvernele postdecembriste".

Initiatorii motiunii de cenzura acuza, in primul rand, ceea ce ei numesc "asocierea mai multor membri ai Executivului cu fapte de coruptie".

Vicepresedintele liberal-democrat Valeriu Stoica a declarat ca PLD nu a negociat, pana acum, decat cu PD in privinta strangerii de semnaturi pentru depunerea motiunii de cenzura.

Valeriu Stoica spune ca cele doua formatiuni au, impreuna, 102 semnaturi, iar numarul necesar este de 114. Liberal-democratii spera ca diferenta de 12 semnaturi sa fie stransa de la parlamentarii independenti si de la reprezantantii minoritatilor nationale.

Valeriu Stoica asteapta, insa, sprijinul tuturor parlamentarilor care lupta impotriva coruptiei, pentru ca, spune el, "cine este impotriva coruptiei ar trebui, in mod automat, sa sustina acesta motiune".

Motiunea de cenzura a PLD va fi depusa, cel mai probabil, dupa alegerile europarlamentare programate la data de 25 noiembrie.