Turistii care au ales sa isi petreaca weekendul la munte se pot bucura de zapada. Pe Muntele Semenic a cazut prima ninsoare, iar stratul de omat masoara deja cativa centimetri grosime. Pentru acest sfasit de saptamana, meteorologii au prognozat lapovita si ninsoare, mai ales la cote care depasesc 1.400 de metri.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperaturile scad, in urmatoarele 2-3 zile, mai ales in jumatatea nordica a tarii, unde maximele termice nu vor depasi 7-8 grade Celsius. Va ploua in Crisana, Transilvania, Maramures, nordul Moldovei, dar si la munte. Vantul va sufla tare in aceste zone, dar si in sudul tarii.

Si in Capitala va ploua, sambata si duminica. De altfel, ploile se raresc, incepand de sambata, in vestul si nord-vestul tarii, dar se vor inteti in celelalte regiuni.

Vantul va continua sa sufle cu putere, sambata, in sud-est si in zona montana. La amiaza va fi frig: in jur de 7 grade in nordul tarii si in depresiuni si 15-16 grade in sud-est. Duminica este posibil sa ninga in nordul tarii si la munte. Vantul va sufla tare intreaga zi, iar maximele termice vor scadea cu 2-3 grade.