Hollywoodul confera celebritate si bogatie, insa nu le poate oferi automat celor care-i calca pragul si inteligenta. Putini sunt actorii si actritele care se pot lauda cu o minte sclipitoare. Ei au absolvit facultati de elita si numai o minune i-a adus pe platoul de filmare. Ce actrite se afla in aceasta situatie, cititi in articol.

Cea mai inteligenta pare sa fie Natalie Portman. Va suna cunoscut acest nume si nu stiti despre cine este vorba? Natalie Portman a jucat in filme ca „V de la Vendetta”, „Cold Mountain” si „Leon”. La numai 26 de ani, a fost colega cu Meryl Streep, Kevin Kline si Nicole Kidman.

De ce ocupa primul loc in top? A absolvit Universitatea Harvard in 2003, unde si-a luat licenta in psihologie, apoi si-a continuat studiile la Universitatea Ebraica din Ierusalim, orasul ei natal. Vorbeste fluent cinci limbi. In afara de engleza si ebraica, a invatat japoneza, germana si franceza. De curand se converseaza in araba si se lauda ca intelege si spaniola.

Pe locul 2 - Elizabeth Shue. A urmat cursurile Universitatii Harvard, insa a renuntat la ele in favoarea carierei artistice. S-a intors la scoala dupa 15 ani si a absolvit facultatea de studii guvernamentale.

Acum are 44 de ani si se poate mandri ca a jucat in aproape 40 de filme, cele mai cunoscute fiind: „Leaving Las Vegas”, „The Trigger Effect” si „The Saint”.

Pe locul 3 - Jennifer Connelly, sotia profesorului John Nash, din filmul „A Beautiful Mind”. In varsta de 37 de ani, a studiat engleza la Yale, dar si-a dat licenta la Stanford. Vorbeste fluent franceza si italiana.

Pe locul 4 - Jodie Foster. Actrita nu mai are nevoie de nicio prezentare. Are 45 de ani si a jucat in aproape 70 de filme. Absolventa Magna cum laude a Universitatii Yale, ea este licentiata in literatura. Tot cu inteligenta a reusit sa tina presa departe de viata privata.

Pe locul 5 - Kate Beckinsale. Englezoaica de 34 de ani s-a remarcat in filme precum: „Click”sau „Aviatorul”. In tinerete a castigat multe concursuri dedicate tinerilor scriitori, ceea ce a deteminat-o sa se inscrie la Oxford, unde a studiat limbi straine si literatura.

Pe locul 6 - Sharon Stone. Ce profesor de la Universitatiea Edinboro, din Pennsylvania, si-ar fi inchipuit acum 34 de ani ca studenta Sharon Vonne Stone va deveni una dintre cele mai bine platite actrite din lume? Ea se regaseste in acest top datorita IQ-ului sau, care masoara nu mai putin de 154 de puncte.

Pe locul 7 - Emma Thompson. Absolventa de limba engleza la Cambridge, actrita britanica este cunoscuta si ca scenarista. Face parte dintr-o familie de actori si a ajuns cunoscuta prin Oscarurile castigate la mijlocul anilor 90, in filme precum „Howards End” si „Sense and Sensibility”.

Pe locul 8 - Alicia Keys. Lua lectii de pian de la varsta de 7 ani, la insistentele mamei sale. A absolvit o prestigioasa scoala de arte din Manhattan si a primit o bursa la Universitatea Columbia, insa a preferat sa se ocupe de cariera muzicala.

Pe locul 9 - Jennifer Beals. Si-a dat licenta pe literatura engleza, la Universitatea Yale.

Pe locul 10 - Rashida Jones, o actrita foarte talentata, care a luat lectii de pian de la varsta de 5 ani. A studiat la Harvard in 1997, dupa ce a studiat religie si filozofie.