Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat scaderi la finalul sedintei de tranzactionare de luni, acelasi lucru fiind valabil si pentru Societatile de Investitii Financiare (SIF).

“Cateva companii au inregistrat aprecieri, insa majoritatea a pierdut. Se remarca o lipsa de decizie din partea investitorilor straini, care asteapta definirea unui trend” , ne-a declarat Adrian Simionescu, director general la Vienna Investment Trust.

Indicii BVB s-au mentinut pe un trend descendent, intr-o “sedinta anosta, cu lichiditate redusa, si o scadere a indicilor (cu 1,3 procente) de la inceputul pana la finalul sedintei”, a mai precizat Simionescu.

Indicele compozit BET-C, care arata evolutia pe ansamblu a actiunilor listate la BVB, a scazut la 6.770,04 puncte, dupa o depreciere de 1,49%. Indicele BET, ce arata evolutia celor mai lichide actiuni listate, a inregistrat o diminuare de 1,79%, ajungand la 9.743,97 puncte, in timp ce indicele BET-FI a scazut cu 1.079,84 puncte, pana la 77.644,17 puncte.

“Momentan, ne aflam intr-o perioada de incertitudine, insa sper ca, pana la afarsitul anului, piata bursiera romaneasca sa reintre pe un trend ascendent, cel putin in ceea ce privesc titlurile romanesti.

Perspectivele sunt incurajatoare, daca e sa luam in calcul ca rezultatele emitentilor romani sunt unele pozitive”, a incheiat Adrian Simionescu, directorul general al Vienna Investment Trust.

Cele mai tranzactionate actiuni pe piata BVB au fost cele ale Bancii Transilvania, cu un volum de 4,26 milioene de lei, urmate de cele ale SIF Oltenia, cu tranzactii de 2,47 milioane de lei. Lichiditatea Bursei a fost de 23,2 milioane lei (6,94 milioane euro), din care o treime a fost generata de schimburi cu titluri bancare.

Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au cumulat?8,17 milioane lei?si au reprezentat 35,2% din rulajul total al pietei.