Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legea privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului destinate sediilor partidelor politice, dupa ce Parlamentul a respins reexaminarea actului normativ.

Seful statului a contestat modificariile potrivit carora partidele pot inchiria fara licitatie imobile aflate in proprietatea publica a statului si un alt articol care prevede ca, in cazul in care partidele au fost in imposibilitatea de a cumpara spatiile destinate sediilor, din cauza retrocedarii acestora, ele pot cumpara sediile care le-au fost inchiriate.

Seful statului a argumentat, in cererea de reexaminare, ca aceste prevederi sunt neconstitutionale, pentru ca, astfel, partidele politice pot cumpara si sediile care sunt proprietate publica, daca le-au fost inchiriate anterior.

„Seful statului a semnat decretul de promulgare a legii pentru completarea Legii nr.90/2003 privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ - teritoriale, destinate sediilor partidelor politice”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Camera Deputatilor a respins pe 23 octombrie cererea de rexaminare formulata de seful statului pe tema vanzarii sediilor de partide.

Deputatii au adoptat forma Senatului - cea de respingere a reexaminarii. Presedintele Comisiei de administratie publica, liberalul Relu Fenechiu declara, la dezbaterea in plen a legii, ca nu a inteles de ce presedintele a trimis legea spre reexaminare.