Cererea pentru servicii de internet pe telefoanele mobile va creste datorita intrarii Google pe piata telefoniei mobile, in timp ce rivalii Google nu par sa se alarmeze de aceasta miscare a companiei, potrivit Reuters, citata de NewsIn.

Google va colabora cu 30 de companii in vederea dezvoltarii unei platforme soft care sa faca accesul la internet de pe telefoanele mobile mult mai usor. Nokia nu se afla printre acestea, dar un purtator de cuvant al companiei a declarat ca nu considera aceasta miscare a Google o amenintare.

Potrivit unui reprezentant al companiei UIQ, detinuta de Sony Ericsson si Motorola, intrarea Google pe piata de telefonie mobila este benefica pentru industrie.

Google a declarat recent ca va colabora cu cateva dintre cele mai reprezentative firme de telecomunicatii, cum ar fi T-Mobile, producatorul de chipuri Qualcomm si Motorola. Platforma de software care va facilita accesul la internet de pe telefoanele mobile se va intitula “Android”.

Potrivit analistilor, aceasta miscare a companiei Google ar putea reprezenta un inceput bun pe piata reclamelor pe telefoanele mobile.

Directorul pentru strategii al companiei britanice Symbian, John Forsyth, a declarat ca nu se simte amenintati de intrarea Google pe piata telefoniei mobile, intrucat “timp de noua ani am vazut probabil vreo duzina de noi platforme care au intrat pe piata si ne-au amenintat”.