Un pranz mai putin obisnuit acasa la Mihail Gorbaciov. Ultimul presedinte al URSS va lua masa in compania unui cuplu de americani. Pentru dreptul de a petrece doar cateva ore impreuna cu Gorbaciov, in locuinta acestuia, perechea de peste Ocean a platit 160.000 de dolari. Un pranz cu familia Gorbaciov a fost unul din premiile licitatiei de binefacere care s-a desfasurat la Londra, la 2 iunie.

Acum, americanii vor avea ocazia de a afla ce inseamna bucataria rusa, de la traditionalul bors si renumitele muraturi si preparate din peste. Cu siguranta, nu va lipsi vodca. Licitatia a fost organizata de Fundatia internationala pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer. Organizatia poata numele Raisei Gorbaciov, iar in urma actiunii s-au strans aproape 4 milioane de dolari.

Banii au fost transferati in conturile a doua centre oncologice din Moscova si Sankt-Peterburg. Printre alte „premii” oferite s-a numarat o noapte petrecuta in renumita inchisoare Lefortofo, de langa capitala rusa, pretul de pornire fiind de 50.000 de dolari, informeaza postul de radio Eho Moskvi.