Raifeissen Bank Romania a lansat un card de credit in lei Visa pentru firmele mici si mijlocii (IMM). Acest card permite firmelor sa se indatoreze cu maximum 10% din cifra de afaceri medie lunara, avand o perioada de gratie de pana la 45 de zile, potrivit reprezentantilor bancii, citati de NewsIn.

Directorul directiei IMM din Raiffeisen Bank, Alexandru Ciobanu, a declarat ca acest card poate fi folosit pentru acoperirea anumitor cheltuieli sau pentru deplasari in strainatate. De asemenea, directorul a mai precizat ca exista posibilitatea sa fie stabilita suma pe care o poate cheltui un angajat in functie de atributiile si responsabilitatile sale.

“Credit Business Card” permite o indatorare de 30.000 de lei pentru microintreprinderi si de 70.000 de lei pentru firmele medii. Suma nu poate depasi insa 10% din cifra de afaceri medie lunara a companiei, care este calculata pe baza ultimului bilant pentru anul financiar intreg.

Creditul este acordat pe o perioada de 24 de luni, la scadenta existand posibilitatea prelungirii valabilitatii.

Suma minima de rambursat este de 10% din suma datorata bancii la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare, iar perioada de rambursare este de 15 zile de la extrasul din cont. In acelasi timp, perioada de gratie este de 45 de zile.