Curtea Constitutionala a amanat, marti, cu o saptamana o decizie legata de exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului in cazul ordonantei de guvern prin care a fost modificata Legea raspunderii ministeriale si a fost dizolvata Comisia de la Cotroceni, relateaza NewsIn.

Articolele din Legea privind responsabilitatea ministeriala contestate de Avocatul Poporului se refera la conditiile in care se poate incepe si efectua urmarirea penala a membrilor Guvernului, precum si modul de constituire a Comisiei speciale de la Cotroceni care avizeaza cererea de anchetare a ministrilor.

Tot marti, si reprezentantul Ministerului Public a cerut Curtii Constitutionale, admiterea exceptiei de neconstitutionalitate formulate de Avocatul Poporului, aratand ca una dintre principalele prevederi constitutionale incalcate este cea care stipuleaza ca "justitia este unica, impartiala si egala pentru toti".

Comisia de la Cotroceni care urma sa decida asupra avizului de cercetare penala a unor ministri din actualul Guvern si-a incetat activitatea in 4 octombrie, odata cu publicarea in Monitorul Oficial, la doar cateva ore de la adoptare, a unei ordonantei prin care Guvernul, la propunerea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, a modificat Legea privind raspunderea ministeriala.

Comisia avea in lucru dosarele ministrilor Justitiei si Muncii, Tudor Chiuariu si Paul Pacuraru, si ale fostilor ministri Miron Mitrea, Adrian Nastase, Zsolt Nagy, Codrut Seres si Decebal Traian Remes.