Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a adresat joi a noua scrisoare presedintelui Traian Basescu, pentru a-l determina sa promulge proiectul de Lege privind votul uninominal. Aceasta este cea de a noua scrisoare, trimisa de Olteanu presedintelui Basescu in mai putin de doua saptamani.

De aceasta data presedintele Camerei Deputatilor ii atrage atentia sefului statului ca o eventuala trimitere la Curtea Constitutionala a proiectului care acum se afla la promulgare este una conjuncturala.

„Daca contestatia dumneavoastra vizeaza articolele privind organizarea tehnica a alegerilor trebuie sa spun ca o astfel de decizie este absurda daca ne gandim ca legea adoptata de Parlament cuprinde procedurile si practicile care se aplica si in prezent, atat cu ocazia alegerilor locale, cat si a celor parlamentare".

Olteanu mai subliniza ca o eventuala contestare pe fondul sistemului electoral implica o negare a principiului votului uninominal. „Acest fapt ar arata extrem de clar neincrederea dumneavoastra in votul uninominal si ar transforma in minciuna intreg demersul dumneavoastra prin care sustineti o eventuala reforma electorala".