Statistica prezentata de seful statului miercuri seara, referitoare la noua romani decedati in Italia, reprezinta de fapt cifra totala a cetatenilor agresati in peninsula in perioada 30 octombrie - 14 noiembrie, se arata intr-un comunicat de la Palatul Cotroceni.

In comunicatul de presa se arata ca "Presedintele Traian Basescu regreta citarea eronata a unor informatii in cadrul emisiunii de la Realitatea TV.

Incepand cu data de 28 august a.c. si pana in prezent, sapte cetateni romani au murit ca urmare a unor atacuri care au avut loc in Italia, in majoritatea cazurilor autorii fiind inca neidentificati".

"Presedintele a dorit in emisiunea respectiva sa se refere la faptul ca un numar de noua cetateni romani au fost victime ale unor incidente soldate cu doi morti, patru persoane ranite si trei persoane agresate in perioada 30 octombrie - 14 noiembrie", se mai arata in comunicat.

Precizarile vin dupa ce presa a preluat afirmatia presedintelui, potrivit careia noua romani au fost ucisi in noiembrie. Presedintele Traian Basescu a criticat, miercuri seara, valul de xenofobie dupa incidentul de la Roma si a precizat ca le-a transmis ambasadorilor statelor membre UE ca Bucurestiul nu va accepta abuzurile impotriva cetatenilor sai.