Candidata democrata la fotoliul de la Casa Alba Hillary Clinton conduce detasat in intentiile de vot ale unor probabili alegatori cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, potrivit unui sondaj publicat miercuri de Universitatea Harvard, relateaza News.ro citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul secretar de Stat american este sustinut de 49% dintre probabili alegatori, in timp ce rivalul ei republican Donald Trump este sustinut de 28% - un avans cu mult mai mare decat cel inregistrat de catre presedintele democrat Barack Obama in fata fostului guvernator din Massachusetts Mitt Romney in acelasi punct al campaniei, in 2012.

Clinton este creditata de altfel cu un avans - mai redus - in randul tuturor categoriilor de varsta, la nivel national.

Alti aproximativ 14% dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa voteze cu libertarianul Gary Johnson, 5% cu ecologista Jill Stein, iar 11% sunt in continuare indecisi.

Mai bine de una din trei persoane care se prezinta drept alegator al lui Johnson a declarat ca este posibil sa-si schimbe optiunea pana in ziua alegerilor, pe 8 noiembrie.

O majoritate de 51% a persoanelor intervievate afirma ca se "tem" in legatura cu viitorul Americii.

Doar 14% dintre cei 2.150 de respondenti apreciaza ca tara se indreapta intr-o directie buna.

Sentimentul de teama este mai predominant in randul albilor intervievati, iar 85% dintre respondentii afroamericani au declarat ca se simt "atacati" in societatea americana moderna.

Aproximativ 62% dintre respondenti afirma ca ei cred ca relatiile interrsaiale se vor deteriora in cazul in care Trump ar fi ales presedinte.

De asemenea, 22% dintre cei chestionati apreciaza ca relatiile interrasiale s-ar deteriora in cazul in care Clinton ar fi aleasa presedinta pe 8 noiembrie.

Alti 36% dintre respondenti considera ca aceste relatii vor ramane neschimbate.

Sondajul, realizat in perioada 7-17 octombrie, are o marja de eroare de plus sau minus 3,1 puncte procentuale.