Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat miercuri ca Eugen Tomac ar fi un "exceptional" ministru pentru reunificarea tarii, Valeriu Steriu la Agricultura, iar Cristian Diaconescu la Externe, afirmand ca "a avut curajul sa posteze pe site" guvernul virtual al partidului cotat in jur de 5%, scrie Mediafax.

"Ma bazez pe tot partidul. (...) De exemplu, un politician cum este Cristian Diaconescu, un ministru de Externe exceptional, daca intram la guvernare, Eugen Tomac, un exceptional ministru pentru reunificarea tarii. Vrem sa facem acest minister. Vali Steriu, un exceptional ministru la Agricultura. Radu Cristescu, un foarte bun ministru, un om energic, poti sa il pui la Interne fara nicio grija. (...) Avem oameni foarte buni, mai putin cunoscuti decat altii", a spus Traian Basescu la Realitatea TV, intrebat pe cine se bazeaza in PMP.

Traian Basescu a afirmat ca PMP a avut curajul sa posteze pe site Guvernul pe care il propune. "Daca nici (Robert - n.r.)Turcescu sau Dan Andronic nu sunt buni politicieni, nu stiu cine ar mai fi", a mai sustinut fostul sef de stat.

El a afirmat ca partidul se va apropia "de doua cifre" la vot.

"PMP va obtine un scor bun, fata de ce au dat sondajele, 5-6%. Eu cred ca se va apropia de doua cifre si, daca nu vor fi doua cifre, va fi undeva foarte aproape", a mai spus Basescu, referindu-se la PMP ca la o "scoala politica".