Adriean Videanu, coordonatorul campaniei electorale a ARD, a sustinut, joi, ca cele mai recente analize sociologice arata ca Alianta Romania Dreapta ar obtine la alegerile din 9 decembrie aproximativ un sfert din voturile alegatorilor, transmite Agerpres.

"ARD sta un pic mai bine in sondaje. Am reusit in ultimele doua zile sa spargem acea stagnare, 48% USL, 23% ARD. Se vede o tendinta de descrestere a USL si de reluare a cresterii ARD. (...) Daca trendul ultimelor zile se mentine, avem sansa ca, in interiorul ARD, Partidul Democrat Liberal sa aiba cel mai mare numar de parlamentari in Parlamentul din decembrie", a spus Adriean Videanu intr-o conferinta de presa.

Intrebat in legatura cu propunerile ARD pentru functia de prim-ministru, Adriean Videanu a spus ca Alianta are "cinci propuneri de prim-ministru si singura persoana care le poate spune este presedintele Vasile Blaga".

Copresedintele ARD Vasile Blaga, presedinte PDL, a confirmat intr-un interviu acordat in aceasta saptamana Agerpres ca se afla pe lista propusa de ARD pentru functia de prim-ministru si a aratat ca intr-un viitor Guvern al Aliantei ar urma sa se regaseasca "oameni cu mare experienta administrativa".