Ne asteptam ca presedintele Traian Basescu sa nu respecte rezultatul alegerilor parlamentare, a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL Norica Nicolai, readucand in discutie tema suspendarii.

"Sanctiunea e prevazuta in Constitutie, se numeste suspendare si domnia sa stie foarte bine lucrul acesta, il sfatuim ca macar in ultimii ani ai sai de mandat sa puna totul pe o singura carte, asa cum a promis candva, cand a fost ales presedinte si sa respecte Constitutia Romaniei", a declarat Nicolai, citata de Agerpres.

"Ceea ce ne ingrijoreaza este acest mesaj dat de ARD, de PDL, dar si de presedintele Basescu, implicat pe deplin in aceasta campanie in conformitate cu care votul popular nu este reprezentativ si nu conteaza. Se spune ca nu va fi numit premierul care va rezulta din optiunea electoratului in decembrie, ci un premier marcat de interesul national", a mentionat europarlamentarul liberal.

Ea nu crede ca presedintele se considera singurul depozitar al interesului national din Romania.

"Ni se spune ca Ponta nu va fi premier, dar dorim sa le atragem atentia ca Ponta va fi premier nu pentru ca este candidatul USL, ci pentru ca romanii vor desemna ca formatiune castigatoare in alegeri USL si, in mod firesc, Ponta are intreaga sustinere a USL-ului. Cu siguranta USL-ul va castiga peste 50% din mandate si nu exista niciun impediment constitutional pentru ca premierul sa nu apartina acestei formatiuni politice", a spus Nicolai.

"Avem informatii ca in saptamanile urmatoare se pregatesc cateva actiuni menite sa ilustreze ca Romania este instabila, ca este o tara nesigura, o tara in care alegerile nu sunt libere (...) avand in vedere ca sondajele arata ca vor avea scor catastrofal, vor incerca prin actiuni manipulatoare de toate tipurile sa incerce sa dovedeasca in special Uniunii Europene - pentru ca acolo au avut candva un suport, sper sa nu-l mai aiba de la domnul Barroso - ca USL-ul va frauda alegerile, sper sa nu aiba nicio sansa aceste actiuni, pentru ca de o parte dintre ele stim si le vom contracara", a mai declarat Nicolai.

Potrivit acesteia, sustinatorii presedintelui Traian Basescu pregatesc actiuni de 'destabilizare a campaniei electorale'.

"Dupa ce ni s-a spus ca o sa beneficiem de observatori OSCE, ceea ce se intampla la alegerile din toate statele civilizate, democratii vechi, cu traditie, si s-a insinuat ca ar fi o rusine pentru Romania, PDL si in special presedintele Traian Basescu, prin sustinatorii sai oculti, pregatesc actiuni de destabilizare a campaniei electorale, actiuni manipulatoare, uneori aproape violente si se gandesc, prin filmari manipulatoare, sa demonstreze cum sunt fraudate alegerile in Romania", a spus Nicolai.