Candidatul independent Constantin Contac va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, in ciuda condamnarii sale definitive la trei ani de inchisoare, anunta Agerpres. Tribunalul Botosani a decis, vineri, ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani va ramane candidat pentru functia de senator in Colegiul 3 Botosani pentru ca Legea electorala nu prevede situatia in care un candidat este condamnat la inchisoare dupa ramanerea definitiva a candidaturii.

Magistratii au respins, astfel, cererea facuta de un reprezentant al Uniunii Social Liberale, care a solicitat invalidarea mandatului lui Constantin Contac, pe motiv ca acesta a pierdut, in urma condamnarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dreptul de a alege si de a fi ales.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean si fostul presedinte al organizatiei judetene a PSD, Constantin Contac a fost condamnat, miercuri, la trei ani de inchisoare cu executare pentru infractiuni de coruptie. Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in dosarul in care a fost acuzat de efectuarea de operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals in declaratii.

Contac a ajuns, miercuri seara, in arestul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), urmand sa fie transferat in Penitenciarul Botosani.