Primaria Constanta va fi condusa de Decebal Fagadau (Partidul Social Democrat) care a obtinut 42,095% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale transmise luni la ora 12.00 de BEJ, citate de Agerpres.

Vergil Chitac (Partidul National Liberal) a obtinut 34,139%, Claudiu-Iorga Palaz (Partidul Miscarea Populara) - 7,023%, George-Andrei Popescu (Independent) - 4,361% si senatorul Christian Gigi-Chiru, care s-a inscris in ALDE (Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor) pentru a candida la primarie, obtine - 3,730%, din voturi, rezultat ce-l claseaza pe locul 5.

Prezenta la vot in municipiul Constanta a fost de 40,3657 % din cele 268.944 persoane cu drept de vot inscrise pe listele permanente.

Structura politica a primarilor, dupa alegerile de duminica, conform rezultatelor partiale centralizate la BEJ, indica faptul ca la nivel judetean PNL si-a adjudecat 23 de primarii, in timp ce PSD a castigat 22 de fotolii de primari.

De asemenea, analiza votului indica faptul ca in jumatate dintre comunitatile locale primarii si-au perpetuat mandatul pentru un nou ciclu de patru ani.