Nicusor Dan, candidatul USB la Primaria Capitalei, a declarat, duminica seara, dupa ce exit-poll-urile realizate la iesirea de la urne l-au clasat pe locul doi, dupa Gabriela Firea, ca acest rezultat este unul bun, fiind vorba de un partid infiintat in urma cu 6 luni. Nicusor Dan a facut declaratiile la Green Hours, fiind insotit de seful sau de campanie, Matei Paun, si de candidatii la sectoare, Antoneta Bugner, Roxana Wring, Dumitru Dovrev si Mihai Danes. Marea absenta a fost Clotilde Armand, candidata de la sectorul 1, care nu a mai ajuns la conferinta, ci imediat dupa. O parte dintre sondaje o arata pe aceasta castigatoare la sectorul 1.

Nicusor Dan si echipa sa de campanieFoto: Hotnews

"Un partid infiintat in urma cu 6 luni care ajunge sa fie pe locul doi in preferintele bucurestenilor, este un rezultat bun. Am avut mai multe obiective, este ca in viata", a declarat Nicusor Dan.

Acesta nu a avut niciun sondaj realizat, urmarind exit-poll-urile realizate de televiziuni.

Acesta le-a multumit cetatenilor care l-au votat si au donat in campanie.

"Vreau sa multumesc bucurestenilor care ne-au votat, care au votat USB. Vreau sa ii asigur ca suntem constienti de responsabilitatea pe care ne-o transmit. Ne vom bate ptentru transparenta si corectitudine, pentru opri jaful din bani publicici si pentru o primarie corecta cu cetatenii. Nu vom face niciun compromis. Vreau sa multumesc colegilor de la USB, echipei de campanie, personalitatilor publice care ne-au sprijinit, sutelor de oameni care ne-au donat bani. Faptul ca bucurestenii au aflat de USB li se datoreaza si vreau sa le multumesc. USB este format din oameni care nu au mai facut politica, care sunt competenti in meseria lor si au facut un sacrificiu fata de cariera lor intrand in politica pentru a apara binele public. Nu vrem functii publice, nu facem asta pentru bani, o facem pentru binele comun, pentru ca actuala clasa politica ne-a dezamagit atat de mult ca nu se mai putea. ", a declarat Nicusor Dan.

Acesta a declarat ca pentru alegerile parlamentare USB va deveni Uniunea Salvati Romania.

" Lipseste o forta politica care sa reprezinte cetatenii care s-au saturat de un anumit mod de a face politicaTocmai de aceea USB devine Uniunea Salvati Romania si va lupta pentru locuri in Parlament la alegerile parlamentare din acest an. Avem usile deschise pentru partidele politice noi, pentru toate grupurile de cetateni care au incercat sa lupe cu sistemul si speram sa aducem in Parlament o forta politica care sa ii reprezinte pe cetatatenii care s-au saturat de un anume fel de a se face politica", a declarat Nicusor Dan.

Acesta a declarat ca in Consiliu General USB va avea in jur de 10 consilieri, depinde de rezultatele finale, dar nu va face alianta cu partidele politice.

"De saptamana viitoare vom avea niste mandate de consilieri in cele 7 primarii din Bucuresti si ne vom bate acolo pentru transparenta pentru oprirea jafului din bani publici si pentru o relatie corecta cu bucurestenii. Vom vota pe proiecte, da pentru proiectele bune pentru bucuresteni si nu pentru proiectele rele. Partidele politice de acum nu sunt la situatia in care sa facem alianta cu ele", a declarat Nicusor Dan.