Tribunalul Bucuresti, Sectia a II a, Contencios Administrativ si Fiscal, a respins in sedinta publica din data de 17 octombrie, actiunea formulata de consilierii generali USR impotriva Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si SC Ciclop SA, prin care s-a solicitat suspendarea hotararilor de consiliului general al Municipiului Bucuresti de infiintare a celor 22 de companii municipale, anunta Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa. Sentinta poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Justitiei prin Sentinta civila nr. 4624/21.07.2017, Tribunalul București a decis următoarele: „Respinge excepţiile. Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”.

Reamintim ca USR a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de suspendare a hotararilor CGMB de infiintare a societatilor comerciale, sustinand ca pentru adoptarea acestora ar fi fost nevoie de votul a doua treimi din numarul consilierilor generali, si nu de majoritate simpla.

Legalitatea acestor hotarari a fost avizata atat de catre Prefectul Capitalei, cat si de Secretarul General al PMB, potrivit sursei citate.