Peste o suta de asistente si infirmiere de la Spitalul de Urgenta Barlad au protestat, luni, in fata unitatii medicale, nemultumite de o decizie a conducerii de a suspenda acordarea tichetelor de masa si de a dubla numarul minim de ore efectuat in schimbul doi sau trei de catre personalul mediu sanitar pentru a beneficia de sporul de tura, transmite News.ro.

Suspendarea unor drepturi de la plata sau inasprirea modului de acordare al acestora la Spitalul de Urgenta Barlad a reprezentat un motiv de declansare a unei greve spontane la unitatea medicala in cauza.

Astfel, peste o suta de salariati s-au adunat in fata spitalului barladean pentru a protesta fata de conducerea unitatii, care a luat decizia de diminuare a veniturilor personalului mediu sanitar. Pe langa suspendarea tichetelor de masa pana la gasirea unor resurse financiare, Consiliul de Administratie al spitalului a luat decizia de a dubla numarul minim de ore efectuate in schimbul doi sau trei de catre personalul mediu sanitar pentru a beneficia de sporul de tura, de la doua sau trei zile pe luna la minimum cinci zile.

"Asistentele medicale au primit mesaj pe telefoanele personale cu privire la cresterea numarului de ture pe care trebuie sa-l efectueze pentru a beneficia de acel spor de tura, ceea ce nu este corect. Astazi (n.r. - luni), ne-am intalnit cu cei din conducerea spitalului cu privire la cele doua probleme ridicate de catre salariati. In ceea ce priveste tichetele de masa, situatia este incerta si nu s-a ajuns la un consens. Legat de sporul de tura, s-a convenit ca acesta sa ramana nemodificat, cel putin pentru luna august, pentru a nu bulversa activitatea", a declarat, luni, pentru News.ro liderul Sindicatului "Sanitas" Vaslui, Daniela Clatinici.

Protestul angajatilor de la Spitalul de Urgenta Barlad s-a desfasurat timp de aproximativ patru ore, fara insa a afecta activitatea unitatii.