Consiliul Local Municipal Constanta a aprobat, in sedinta de joi, mai multe proiecte de hotarare privind supraimpozitatea unor cladiri sau terenuri aflate in paragina, primarul Decebal Fagadau spunand ca orice ruina scade valoarea intregii localitati si ca aceste proiecte vor continua daca proprietarii nu iau masuri, potrivit news.ro.

Decebal Fagadau a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca toate cladirile aflate fie in paragina, fie in constructie trebuie acoperite cu mesh care reproduce fie fatada initiala, fie cea propusa.

"Tot astazi, consilierii locali au aprobat proiectul meu prin care am modificat o hotarare si am aprobat un regulament prin care toate cladirile, fie aflate in constructii, fie aflate in paragina sa fie acoperite cu mesh, cu suprafete care fie reproduc fatada initiala a imobilului, fie fatada propusa in functie de zona in care se afla si de faptul daca este o investitie noua sau este o reconstituire a unui imobil existent", a afirmat primarul.

El a mai spus ca in cadrul sedintei Consiliului Local 22 de imobile aflate in paragina au fost supraimpozitate de la 300 la 500 la suta.

"Un numar de 22 de imobile sunt suprataxate de la 300 pana la 500 la suta si vorbim despre imobile care au fost catalogate, expertizate ca imobile aflate in stare tehnica nepotrivita sau in paragina, sa spunem. Este o prima runda de proiecte de hotarari, vom continua", a afirmat Fagadau.

El a spus ca inca de anul trecut au fost notificati mai multi proprietari de terenuri, constructii, terenuri si constructii sau apartamente de faptul ca daca nu vor lua masuri vor fi supraimpozitati.

Decebal Fagadau spune ca masura nu este luata neaparat pentru a mari bugetul local, ci pentru a trage un semnal de alarma proprietarilor ca orice ruina din localitate scade valoarea intregului municipiu.