Consilierii USB sector 4 reclama ca nu au primit reprezentanti in comisiile de specialitate in conformitate cu numarul de consilieri alesi

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2016, 17:59 Actualitate | Administratie Locala

Consilierii locali ai Uniunii Salvati Bucurestiul sector 4 acuza celelalte partide din Consiliul local ca s-au coalizat si nu le-ar fi acordat numarul legal de reprezentanti in comisiile de specialitate. Daca situatia nu se remediaza, consilierii USB spun ca vor ataca in contencios administrativ hotararea prin care s-a stabilit componenta comisiilor de specialitate.

"Pe 4 iulie 2016, a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Local al Sectorului 4. S-a decis prin vot unanim numarul si denumirea celor 7 comisii de specialitate. USB a propus ca numarul de membri ai Comisiei pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protectia mediului si turism sa fie de 7, avand in vedere numeroasele probleme de urbanism. Propunerea Uniunii Salvati Bucurestiul a fost respinsa prin votul consilierilor celorlalte partide. In urma acestei respingeri, s-a ajuns la situatia ca doamna consilier Elena Iancu, nominalizata doar la aceasta comisie, sa nu mai faca parte din nicio comisie de specialitate. Conform algoritmului stipulat de lege (art. 54 alin. 6 - Legea 215/2001, ROF Consiliul Local sector 4 art. 19 alin. 3), numarul de pozitii in comisii trebuie sa fie: PSD+UNPR - 13, USB - 8, PNL - 6, PPU - 4, PMP - 3, ALDE - 1. S-a decis prin vot al consilierilor din celelalte partide si prin incalcarea legii ca numarul de pozitii in comisii sa fie: PSD+UNPR - 11, USB - 6, PNL - 7, PPU - 5, PMP - 4, ALDE - 1. Consilierii USB au solicitat consemnarea in procesul-verbal al sedintei ca ei cer in mod expres distribuirea doamnei consilier Elena Iancu intr-una dintre comisii, in conformitate cu legislatia in vigoare (art. 54 alin. 6 din Legea nr. 215/2001 si alin. 3 si 4 al art. 19 din Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Local Sector 4). Totodata, grupul de consilieri ai USB va cere Prefectului sa atace in contencios administrativ aceasta hotarire a Consiliului Local sector 4, iar daca Prefectul nu o va face consilierii USB o vor ataca ei", se arata in comunicatul USB sector 4.
​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
4527 vizualizari
  • +12 (14 voturi)    
    Bravo Nicusor, Bravo USB ! (Marţi, 5 iulie 2016, 19:34)

    liviul2006 [utilizator]

    Asta mi-am si dorit, cineva cu un ochi atent de la USB sa supravegheze si sa alerteze toate neregulile din primariile Bucurestiului !

    Bravo USB ! :)


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi