Clotilde Armand, consilier local la sectorul 1 din partea USB, a cerut, vineri, cu ocazia depunerii juramantului de investitura de catre noii membri ai CL, introducerea sistemului de vot electronic, dar si transmiterea online a tuturor sedintelor de consiliu, precum si a sedintelor comisiilor, informeaza Agerpres.

Clotilde ArmandFoto: Uniunea Salvati Bucurestiul

"In spiritul transparentei administratiei publice, va solicitam sa incepem transparenta cu activitatea Consiliului Local. In acest sens, va solicitam implementarea cat mai grabnica a sistemului de vot electronic pentru consilieri, astfel incat cetatenii sa stie cum a votat fiecare dintre consilieri", a spus reprezentanta USB, fosta candidata la primaria Sectorului 1.

Ea a mentionat ca mai cere permiterea accesului publicului atat la sedintele Consiliului Local, cat si la sedintele tuturor comisiilor CL, precum si implementarea cat mai grabnica a unui sistem care sa permita inregistrarea si transmiterea online a acestor sedinte.

Armand a subliniat si importanta transmiterii catre consilierii locali a proiectelor de hotarare, intr-un interval de timp rezonabil, inaintea sedintelor, in format electronic.

"Am venit in CL Sector 1 pentru a rezolva problemele cetatenilor din sector. Veti gasi in consilierii USB parteneri in toate proiectele benefice pentru cetateni si - speram sa nu fie cazul - adversari in toate proiectele nocive pentru cetatenii din sectorul 1", a precizat ea.

La un moment dat, in timpul unei pauze de sedinta, Clotilde Armand, care purta o bluza cu motive traditionale, s-a ridicat pentru a da mana cu toti cei care au asistat la ceremonia depunerii juramantului. Ea s-a interesat daca cei prezenti sunt cetateni ai sectorului 1, invitandu-i sa participe si la alte sedinte ale acestui for.