Primaria Sectorului 1 a finalizat lucrarile de consolidare la toate cele 30 de unitati de invatamant pe care le are in administrarea si care prezentau risc seismic. Institutia are si un program de consolidare a spitalelor pe care le are in grija, pana acum fiind puse in siguranta Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, cladirea Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davilla", un corp din spitalul Floreasca, doua corpuri din spitalul Filantropia,

un corp din spitalul "Grigore Alexandrescu" si unul din spitalul "Sfanta Maria".

Lucrarile la ultimele doua unitati de invatamant, Gradinita de Copii nr. 50 si caminul de la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare, au fost finalizate la inceputul acestui an, potrivit unui comunicat emis de institutie.

"Inca din 2004 am demarat un amplu program de consolidare a cladirilor de interes public din Sectorul 1: unitati de invatamant, spitale si sedii administrative. Aceste cladiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane si nu ne putem permite sa punem in pericol siguranta elevilor, a pacientilor si a tuturor acelora care apeleaza la serviciile unei institutii publice din Sectorul 1", afirma primarul Andrei Chiliman.

In plus, si lucrarile de consolidare la unitatile sanitare din aceasta zona administrativa se apropie de final.

"Din 2004 pana in prezent, in cadrul Programului "Prioritate pentru viata!", Primaria Sectorului 1 a finalizat lucrarile de consolidare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, la Corpul B al Spitalului Clinic "Sfanta Maria", la cladirea Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davilla", la corpurile B si C din cadrul Spitalului de Obstretica-Ginecologie "Filantropia", precum si la cladirea Ambulatoriului din cadrul aceluiasi spital. Totodata, administratia locala a mai adus la coeficientul optim de asigurare seismica si corpul A al Spitalului de Urgenta "Floreasca", corpul G al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", precum si corpul B al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice. Primaria Sectorului 1 va finaliza programul de consolidare si reabilitare a unitatilor sanitare prin inceperea lucrarilor la Sectia de Anatomie Patologica de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" si la Sectia Medicala 2 de la acelasi spital", spun reprezentantii institutiei

In anul 2010, Primaria Sectorului 1 a predat Primariei Municipiului Bucuresti spitalele "Sfanta Maria", "Filantropia", "Carol Davila" si Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala "Prof. Dr. Dan Theodorescu". In prezent, administratia Sectorului 1 mai are in administrare spitalele "Grigore Alexandrescu", "Floreasca", Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice si Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica si Arsuri.

De asemenea, administratia locala a pus in siguranta cele doua sedii administrative care necesitau consolidare: imobilul situat in Piata Amzei nr. 13, finalizat si redat circuitului public in anul 2012 si sediul administratiei locale din Bd. Banu Manta nr. 9, in care Primaria Sectorului 1 isi va relua activitatea in 2015.