RADET Bucuresti va face probe in sistemul de incalzire, de miercuri pana vineri, urmand sa inceapa sa furnizeze permanent caldura dupa ce, timp de trei zile consecutiv, se inregistreaza temperaturi medii de maxim 10 grade, intre orele 18:00 si 6:00, transmite Mediafax. Procedurile de incarcare "la cald" a instalatiilor se vor desfasura in toate sectoarele Capitalei.

Conform HG nr. 425/1994, modificata prin HG 168/2000, "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici".

Asociatiile de proprietari sunt rugate sa verifice pozitia vanelor de intrare a agentului termic in imobil, iar cele care nu doresc sa beneficieze momentan de incalzire pot sa limiteze sau sa refuze serviciul, inchizand vanele, cu anuntarea RADET, precizeaza regia.

Debransarea instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda ale clientilor dintr-un condominiu (proprietate imobiliara din care unele parti sunt proprietati individuale, reprezentate de apartamente sau alte spatii, iar restul, din parti aflate in proprietate comuna) nu poate fi efectuata in timpul sezonului de incalzire, aminteste RADET, citand articolul 30, alineatul 4, din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica.