Primarul sectorului 3, Robert Negoita, vrea sa cheltuie circa 1,7 milioane de euro pentru amenajarea unei piatete publice aflate la intersectia bulevardelor Baba Novac cu Constantin Brancusi, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local sector 3 de joi. Mai exact, edilul vrea sa refaca aleile, sa reamenajeze spatiul verde si sa construiasca o fantana arteziana.

Robert NegoitaFoto: Agerpres

"In prezent strada Baba Novac a suferit un proces amplu de reamenajare, dar intersectia str. Baba Novac cu Aleea Bucovina, in zona Piata Gloria, a ramas neamenajata si intr-o stare avansata de degradare. Tinand seama de necesitatea punerii in valoare a spatiului public din sector si a atragerii publicului de toate varstele, se doreste reconfigurarea Pietei Gloria in concordanta cu celalte elemente arhitecturale si peisagistice ale zonei", se arata in expunerea de motive semnata de primarul Robert Negoita.

"Se vor reface aleile, se vor amenaja jardiniere noi din beton, se va realiza o pergola din confectii metalice placata cu lemn. Se vor amenaja gradene pe ziduri de sprijin din beton armat cu pavaj pietonal din granit antiderapant. Spatiul verde se va amenaja cu piatra ornamentala in diverse culori si se va planta material dendrologic", se arata in descrierea lucrarii.

Proiectul de hotarare nu a fost aprobat deoarece consilierii PSD, care detin majoritatea in Consiliul local sector 3, nu s-au prezentat la sedinta, iar sedinta nu s-a tinut neexistand cvorum.