Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca Guvernul va aloca fonduri in valoare de 85 de milioane de lei catre Primaria Capitalei, dupa fuziunea ELCEN - RADET, transmite Agerpres.

"L-am invitat pe domnul primar general, domnul Oprescu, la inceputul acestei sedinte (...) ca sa dam un mesaj foarte clar ca se poate. Si dupa ce pana la urma consilierii au inteles (consilierii generali - n.red.) ca blocarea primarului privind fuziunea ELCEN-RADET se rasfrange in viata de zi cu zi a bucurestenilor. Ieri, stiu ca pana la urma CGMB a adoptat Hotararea si in felul acesta putem sa mergem mai departe cu rezolvarea problemelor istorice, probleme cauzate in perioada 2000-2008 de un management defectuos la RADET. Deci, astazi, impreuna cu primarul general, vreau sa fiti de acord sa alocam din fonduri guvernamentale ca sprijin pentru a se plati mai departe prin Primarie datoriile pe care ELCEN le are la furnizorii de combustibil si in felul acesta bucurestenii sa aibe cu totii apa calda necesara (...)", a declarat premierul Victor Ponta la sedinta de Guvern.

Premierul i-a solicitat ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sa accelereze procedurile de fuziune ELCEN-RADET.

"Sa inchidem, in sfarsit, problema istorica si Bucurestiul sa-si poata incepe investitiile pentru un sistem de incalzire si de apa calda moderne", a afirmat premierul.

La randul sau, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a tinut sa multumeasca Guvernului pentru sprijinul acordat in chestiunea fuziunii ELCEN-RADET.

"Va multumesc frumos, domnule prim-ministru, ca mi-ati permis sa-mi exprim aici satisfactia si multumirea in numele orasului, pentru faptul ca, iata, au trecut aproape 14 ani de cand, pe hotarari din astea injuste, luate in urma cu 16 ani, cu 18 ani, populatia Bucurestiului nu face altceva decat sa plateasca penalitati la penalitati. Memorandumul care a fost in urma cu aproape un an incheiat a fost parcurs in toate capitolele si subcapitolele lui. V-am raportat ca preluam ELCEN-ul prin aprobarea Guvernului. E foarte adevarat, nu ne casatorim cu o fata mare, ca sa fie clar pentru toata lumea. Este destul de framantata si trecuta prin ciur si prin darmon. (...)", a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu le-a multumit vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, ministrului de Finante, Ioana Petrescu, si ministrului delegat pentru Buget, Darius Valcov, pentru ca au inteles si au fost de acord cu alocarea catre Primaria Capitalei a fondurilor pentru combustibili, pentru ca ELCEN sa-si poata face provizioane de pacura in vederea sezonului de iarna.