PNL si PDL au format o noua majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti cu ajutorul a trei dintre consilierii PP-DD. Prima decizie a noii majoritati a fost inlocuirea celor doi viceprimari de la PSD, Dan Darabont si Marcel Nicolaescu.

In locul lor au fost votati, cu 28 de voturi din 28, Lucian Iliescu, de la PDL, si Richard Ghita Vicentiu, de la PP-DD, urmand sa fie votati de consilierii generali.

Tot de la PDL este si presedintele de sedinta a CGMB in perioada 1 iulie - 1 septembrie, Mircea Raicu.

Noua majoritate a validat in functie si doi consilieri de la PNL - Horia Scarlat si Antonel Tanase - si unul de la PDL - Horatiu Tica. Marcel Nicolaescu, consilier PNL trecut de curand la PSD a fost vacantat din functie deoarece a schimbat partidul.

Astfel, PNL-PDL are acum 27 de consilieri. Daca se adauga cei trei consilieri de la PP-DD, rezulta o majoritate de 30 de consilieri din totalul celor 55.

Consilierii PPDD care au votat cu PNL-PDL sunt: Zorkoczy Julia, Ghita Richard - Vicentiu si Horatiu Panaitescu.

"Astazi, s-a format o noua majoritate care a dat doi noi viceprimari: Lucian Iliescu si Richard Ghita Vicentiu. Aceasta noua majoritate isi propune sa sprijine proiectele pentru Bucuresti si sa ceara mai multa transparenta in ce priveste cheltuirea banului public. Era firesc sa se schimbe viceprimarii daca s-a schimbat majoritatea politica. Primarul general va stabili ce atributii va avea fiecare", a declarat Mircea Raicu, consilier PDL.