Alianta USL din Consiliul General al municipiului Bucuresti s-a destramat. La ultima sedinta de consiliu general, care a avut loc marti, PNL a trecut in opozitie, votand alaturi de PDL, iar PSD a votat alaturi de PPDD si PC.

Cu noile aliante formate, PDL si PNL au incercat sa schimbe actualii viceprimari (Dan Darabont - PSD, si Marcel Nicolaescu, care a trecut recent de la PNL la PSD) insa nu a reusit, deoarece liberalii si democrat-liberalii au avut in sala doar 23 de consilieri prezenti. Pentru acest lucru, aveau nevoie de o majoritate simpla.

Consiliul general are in total 55 de consilieri. PDL are 10 consilieri si inca unul nevalidat, PNL a ramas cu 14 dupa plecarea lui Marcel Nicolaescu, PPDD are sapte consilieri si restul sunt de la PSD.

Ordinea de zi a sedintei nu a putut fi votata deoarece majoritatea fragila PSD-PPDD-PC, cu 27 de oameni prezenti la sedinta de consiliu, nu a reusit sa intruneasca cvorumul, dupa ce 7 dintre consilierii sai nu erau in sala la momentul votului.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a sustinut ca vor urma si alte plecari din randul consilierilor PDL si PNL, care se vor alatura noii majoritati.