Primaria Brasov vrea sa preia de la firma Aro Palace Cetatuia Brasovului si sa o introduca in circuitul turistic. Cladirea a fost evaluata la 3 milioane de euro, dar municipalitatea va incerca sa faca un schimb cu actualul proprietar pentru a nu fi nevoita sa scoata aceasta suma din buget. Consilul local a permis Primariei la sfarsitul saptamanii trecute sa exercite dreptul de preemtiune pentru cumpararea obiectivului.

"O sa facem un schimb si SC Aro Palace SA, care detine obiectivul, are interese in acest oras pe care putem sa le armonizam pentru a face un schimb si o compensare intre municipalitate si societatea ce detine complexul. Oricum pretul a mai scazut de la cinci milioane de euro la peste trei milioane de euro, conform raportului de evaluare", a precizat marti primarul George Scripcaru, citat de Agerpres.

Primaria a ajuns sa achizitioneze Cetatuia dupa ce Ministerul Culturii nu a dorit sa cumpere monumentul istoric din lipsa fondurilor, iar Consiliul Judetean Brasov, institutie cu prioritate de a achizitiona complexul, a hotarat sa nu-si exercite dreptul de preemptiune.

In ceea ce priveste investitiile care ar trebui facute la Cetatuie, George Scripcaru a spus ca atat pentru partea interioara, cat si pentru cea exterioara exista un concept de reabilitare. In privinta cailor de acces, pentru deplasarea din parcul central pana la Cetatuie exista un proiect pentru un lift cu cremaliera pentru care se vor accesa fonduri europene.

"Este nevoie de o serie de lucrari unele destul de ample pentru ca, in ultimii ani, nu s-a mai investit nimic acolo, astfel incat dupa ce va fi complet reabilitata va intra intr-un circuit turistic, dar vor fi mentinute si utilitatile de unitate de administratie publica", a afirmat George Scripcaru.