Tatăl unuia dintre cei opt elevi de la Colegiul "Costache Negruzzi”din Iaşi aflați în capitala statului Sri Lanka în timpul atentatelor soldate cu 290 de morți spune că copiii nu au fost în pericol și că ei fuseseră cazați la baza militară cu o zi înaintea atacurilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Opt elevi şi un profesor de la Colegiul "Costache Negruzzi”din Iaşi se aflau la câţiva kilometri de locul unde a avut loc masacrul din Sri Lanka. Copiii erau plecaţi din 16 aprilie într-un schimb de experienţă, la un liceu din Colombo, capitala ţării. Autorităţile române speră că elevii şi profesorul lor vor reveni în ţară, în siguranţă, săptămâna aceasta.

Directorul Colegiului "Costache Negruzzi”, Elvira Rotundu, a declarat, luni dimineață, la RFI că elevii sunt în siguranță și că ține permanent legătura cu ei.

"Am ținut legătura permanent cu doamna profesor și cu ei. Erau de marți, 16 aprilie, și erau în cadrul unui schimb reciproc între școli pe care îl avem din 2016. Noi suntem la a doua plecare în Sri Lanka. A mai fost un grup plecat în 2017. Ei au participat în școala noastră la activități de două ori. Sunt activități culturale, educaționale pe care le desfășoară elevii noștri împreună cu elevii de la școala din Colombo”, a declarat directorul liceului, Elvira Rotundu.

Ea spune că au fost asigurați de către autorități că elevii sunt în siguranță și primesc tot suportul.

“Simt o mare tristețe pentru că în zilele noastre se mai pot întâmpla astfel de lucruri. Emoția cauzată de faptul că și copiii noștri sunt în regiunea respectivă . Cam acestea au fost primele reacții la știrea pe care am vazut-o!“, a povestit, la RFI, tatăl unuia dintre copiii aflați în Sri Lanka.

El a spus că elevii fuseseră cazați în unitatea militară în care se află și acum cu o zi înaintea atentatelor.

"În programul stabilit aveau activități într-o zonă de junglă iar singura cazare în care puteau sta era o bază militară în cadrul căreia era un hotel al armatei. Ei erau în baza militară cu o zi înaintea atentatelor“, a declarat bărbatul.

El a spus că din momentul în care au ajuns în Sri Lanka copiii au fost în permanență escortați de două mașini ale poliției și au avut paza asigurată.

Autoritățile din Sri Lanka au anunțat luni dimineață că 290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.