Manchester United a anunțat, marți - pe site-ul oficial, despărțirea de Jose Mourinho, cu "efect imediat". Oficialii grupării de pe Old Trafford îi mulțumesc antrenorului lusitan pentru tot ceea ce a încercat la United și îi doresc succes mai departe în carieră.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Clubul dorește să-i mulțumească lui Jose pentru munca depusă cât a fost la Manchester United și îi urează mult succes pentru viitor. Va fi adus un antrenor interimar care se va ocupa de conducerea echipei până la finalul sezonului în curs, moment în care clubul va nominaliza un antrenor principal" - se precizează pe site-ul oficial al celor de la Manchester United.

Mourinho a adunat în total 144 de meciuri pe banca tehnică a formației de pe Old Trafford: 84 de victorii, 32 de remize și 26 de înfrângeri. În vârstă de 55 de ani, Mourinho a cucerit doar trei trofee la United: Cupa Ligii în 2016, Supercupa Angliei în 2017 şi Europa League în 2017.

După disputarea a 17 etape din actualul sezon din Premier League, Manchester United se află pe locul 6, la o distanță de 19 puncte în urma liderului Liverpool.

Jurnaliștii britanici au întocmit rapid și o listă scurtă cu posibilii înlocuitori ai lui Mourinho la United: Zinedine Zidane, Antonio Conte și Bruno Genesio (tehnicianul celor de la Lyon).

De asemenea, United este calificată în optimile Champions League, faza a competiției unde gruparea din Premier League se va duela cu PSG.

Conform jurnaliștilor de la Mirror, de conducerea echipei se va ocupa secundul Michael Carrick. Gazetarii din Albion mai anunță și câți bani ar urma să primească Mourinho drept compensații pentru că a fost demis: aproximativ 25 de milioane de euro.